TIC nenes/ns

nen-ordinador

Codi cebernètic per a nenes/ns

Jo ______________ mare, pare o tutor de __________________ em comprometo a seguir el següent codi cibernètic:
  1. Tindré en compte que el que no està bé en la vida real, no està bé a internet.
  2. Tractaré els meus amics d’internet de la mateixa manera que els meus amics de l’escola i no permetré coses que no permeti als reals
  3. Pensaré en la informació que vaig a compartir en els meus posts. No lliuraré informació a desconeguts a la xarxa. Si algú em demana dades personals per Internet, abandonaré la conversa amb aquesta persona.
  4. Tinc present que parlar habitualment amb un desconegut a internet no el converteix en conegut. No quedaré amb ningú que hagi conegut a internet , tret que vagi acompanyat amb un adult.
  5. Quan escolliu el meu “nickname” no utilitzaré el meu nom real. Triaré un “nick” que no atregui l’atenció erròniament cap a mi.
  6. Confiaré al meu instint o sentit comú. Si alguna cosa em fa sentir incòmode, abandonaré aquesta conversa. Ignoraré a aquesta persona o bloquejaré seu contacte.
  7. No romandré indiferent davant un assetjador a la xarxa. Si detecto que algú manté aquest tipus de conductes d’assetjament, se les explicaré als meus pares, a un professor o un adult de la meva confiança.
  8. Guardaré les converses del xat , ja que pot ser útil en cas que hi hagi algun problema.
  9. Compartiré amb els meus pares el que aprengui a internet, els llocs que visiti i les eines que utilitzi.
  10. El millor filtre per internet que puguin facilitar meus pares és l’educació que m’han donat, la qual em permet tenir un criteri sobre el que puc i el que no he de veure a la xarxa.